
İzmit Körfezi'nde Biyoçeşitlilik Artırılıyor
İzmit Körfezi'nde yapılan son etkinlikte, biyoçeşitliliğin korunması ve artırılması amacıyla denize 6 bin balık ve 100 yapay resif eklendi. Gölcük ilçesi Ulaşlı Sahili'nde gerçekleştirilen bu anlamlı programda, 2 bin çipura, 2 bin levrek ve 2 bin kalkan balığı denizle buluşturuldu.
Yapay Resifler ile Ekosistem Destekleniyor
Bu sürpriz etkinlikte, balıklara yuva görevi görecek 100 yapay resif de vinç ve dalgıçlar eşliğinde denizin dibine yerleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, etkinliğin çocukların denizle buluşabilmesi amacıyla önemli olduğuna vurgu yaptı.
Kirlenme ile Mücadele ve Takip Çalışmaları
Büyükakın, kente kurulan arıtma tesisleri ile deniz kirliliği ile etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti. "Bir taraftan dip çamuru temizliği gerçekleştiriyoruz, diğer taraftan balıklandırma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi. Ayrıca, denize salınan balıkların üzerine takip cihazları yerleştirerek, bilimsel verilerin elde edilmesini sağladıklarını aktardı. Bugüne kadar 48 bin balığın denizle buluştuğunu ve bugünkü katkıyla sayıların 54 bine ulaştığını ifade etti.
Geçmiş ve Gelecek Planları
Büyükakın, resiflerin artırılmasının ve doğru noktalarla gerçekleştirilen balıklandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek, bugün eklenen 100 yapay resifi tüm Marmara bölgesine yaymanın gerekliliğini vurguladı. Programa Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İzmit Körfezi'nde biyoçeşitliliğin korunması ve artırılması için denize 6 bin balık ve 100 yapay resif bırakıldı.
İzmit Körfezi'nde biyoçeşitliliğin korunması ve artırılması için denize 6 bin balık ve 100 yapay resif bırakıldı.