
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gençlerin yüzünü güldürecek, kariyerlerine yepyeni bir yön verecek bomba gibi bir proje duyuruldu! Şehrin genç nüfusuna özel olarak tasarlanan bu program, tam 2 buçuk ay boyunca sürecek ve en önemlisi, katılımcılardan tek kuruş dahi talep edilmeyecek. Özellikle iş arayan, kariyerini genişletmek isteyen gençlere özel olarak sağlana bu programdan lise mezunları faydalanacak.
İZMİR GENÇLİK FABRİKASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, şehri "genç dostu kent" haline dönüştürme hedefi doğrultusunda yapılan çalışmalar nihayetinde meyvelerini vermeye başladı. Gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmak, onları iş yaşamına daha nitelikli ve donanımlı bir şekilde hazırlamak amacıyla hayata geçirilen yeni programın adı "Gençlik Fabrikası" olarak açıklanırken, bu fabrika, sadece bir eğitim alanı değil, aynı zamanda gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri, yeteneklerini keşfedebilecekleri ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir merkez olma iddiasını da taşıyor.
İZMİR GENÇLİK FABRİKASI BAŞVURUSU
Program, özellikle 22 ile 35 yaş arasındaki gençleri hedefliyor. Bunun yanı sıra, başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olma şartı aranıyor.
2,5 AYLIK DESTEK PROGRAMIO BAŞLIYOR
Gençlik Fabrikası programına katılmaya hak kazanan şanslı gençler, yaklaşık 2 buçuk ay sürecek yoğun ve dolu dolu bir eğitim sürecine dahil olacaklar. Başvuru sonuçları, programa kabul edilen isimler, 2 Mayıs tarihinde gencizmir.com adresi üzerinden ilan edilecek. Heyecanla beklenen eğitimler ise çok yakında, 5 Mayıs Salı günü Halkapınar Kurs Merkezi'nde başlayacak.
GENÇLİK FABRİKASINDA HANGİ ALANLARDA ÇALIŞMALAR OLACAK
Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü'nün iş birliğiyle özenle hazırlanan programın temelini iki ana başlık oluşturuyor: "Kahve Yapımı ve Sunumu" ile "İngilizce Dil Kursu ve Konuşma Kulübü". Temel eğitimlerin yanı sıra, günümüzün hızla değişen dünyasına ayak uydurmalarını sağlayacak şu destekleyici eğitimler de verilecek:
• Dijital Alan ve Pazarlama: Dijital dünyanın nimetlerinden faydalanma ve online görünürlük kazanma.
• Dijital Okuryazarlık: Teknolojiyi etkin ve güvenli kullanma becerileri.
• İş Hayatına Giriş: Mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve iş dünyasının dinamikleri.
• Beceri Sepeti (Gider Azaltıcı Faaliyetler): Bireysel ve ev ekonomisini yönetme ipuçları.
• Kişisel Gelişim: İletişim, problem çözme ve liderlik gibi konularda gelişim.
• Finansal Okuryazarlık: Bütçe yönetimi ve temel finans bilgileri.
• Girişimcilik İş Kurma: Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik temel bilgiler ve destekler.