
Bakan Yumaklı: "Ekonominin Boykot Çağrılarına Kurban Edilmesi Doğru Değil"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ana muhalefetin yaptığı boykot çağrılarına rağmen ekonominin zarar görmeyeceğinin altını çizdi. Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları - Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" başlıklı etkinlikte konuştu.
Tarım Sektörünün Önemi
Bakan Yumaklı, tarım sektörünün savunma sanayi kadar kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gıda arz güvenliğinin sağlanmasının tarım ve orman sektörünün temel niteliklerinden biri olduğunu belirtti. "Dünyada zor zamanlar geçirdiğimizde, gıda arz güvenliğini sağlamış ülkeler bu süreçten başarı ile çıkmaktadır." dedi.
Gıda Üretimi ve İhracatı
Yumaklı, Birleşmiş Milletler'in raporuna göre 2050 yılında gıda üretiminin %65-70 oranında artırılması gerektiğini dile getirerek, Türkiye'nin 186 ülkeye 2 binin üzerinde tarım ve gıda ürünü ihraç ettiğini kaydetti. "2024 yılı sonuna kadar 32,6 milyar dolarlık tarım ürünü ihracat hedefliyoruz." diye ekledi.
Sürdürülebilir Üretim ve Gelecek Vizyonu
Bakan, tarımsal üretimin beş temel eksende şekillendirileceğini belirtti: sürdürülebilirlik, verimlilik, kalite, veri kaydı ve yatırım geri dönüşü. Ayrıca, Türkiye'nin kendi tarım ürünlerini üreterek katma değerli hale getirmesinin önemine vurgu yaptı.
Sonuç
Yumaklı, "Ekonomimiz, hiçbir şekilde siyasi boykotlara kurban edilmemeli. Gıda arz güvenliği, toplumun her kesimini etkiler; bu nedenle birlikte düşünmeli ve hareket etmeliyiz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" konulu toplantıda konuşma yaptı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği" konulu toplantıda konuşma yaptı.