
Çorum'da Kazı ve Yüzey Araştırmaları Paneli Gerçekleştirildi
Çorum'da, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Kazı ve Yüzey Araştırmaları Paneli, Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda yapıldı.
Önemli Açıklamalar ve Katılımlar
Panelin açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eşref Savaş Başcı, Hititlerin tarihi mirasının gün yüzüne çıkarılmasının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Başcı, üniversitenin arkeoloji ve antropoloji bölümleri aracılığıyla geçmişle günümüz arasında köprü kurulduğunu belirtti ve bu çalışmaların kamuoyuna aktarılmasının önemini ifade etti.
Çorum'un Arkeolojik Önemi
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Işık ise Çorum'un ören yerleri ve tarihi kalıntılarıyla arkeoloji ve antropoloji bilimleri açısından eşsiz bir laboratuvar niteliğinde olduğunu açıkladı. Üniversite akademisyenlerinin, Çorum'daki Şapinuva ve Hattuşa, Niğde'deki Zeyvehöyük, Dağlıkalan ve diğer bölgelerdeki kazılarda aktif görev aldığını ekledi.
Uygulamalı Bilgiler ve Sunumlar
Panel, açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam etti. Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tolga Çırak moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturumda, Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel ve Şapinuva Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Önder İpek, Şapinuva'daki arkeolojik kazı çalışmalarının başlangıcını ve gelişimini aktardı.
Ayrıca, Dr. Mehmet Ozan Özbudak, kentteki yüzey araştırmaları üzerine, Doç. Dr. Ayşegül Şarbak ise Bursa'daki Paşalar Fosil Lokalitesi'ndeki çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Panel, üç oturum halinde yürütüldü ve diğer akademisyenler de çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.
Çorum'da Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Kazı ve Yüzey Araştırmaları Paneli düzenlendi.
Çorum'da Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Kazı ve Yüzey Araştırmaları Paneli düzenlendi.