
Dünya Eğitim Forumu'nda Barış İçin Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Londra’da düzenlenen Dünya Eğitim Forumunu değerlendirerek, eğitim ve öğretim yoluyla dünyanın barışını inşa etmemiz gerektiğini vurguladı.
Yenilikçi Eğitim Felsefesi
Tekin, forumda yaklaşık 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısının katıldığını belirtti. Eğitimde yeni teknolojilerin kullanımı ve atılması gereken adımların masaya yatırıldığı etkinlikte, eğitimlerin artık sadece bilgi vermekten ziyade, bilgileri beceriye dönüştürmeye yöneldiğini ifade etti.
Beceriler Üzerine Eğitim
Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim döneminde Türkiye’de beceri odaklı eğitime geçileceğini açıkladı. Forumda yapay zeka gibi yeni teknolojilerin eğitimdeki kullanımına dair somut örneklerin paylaşıldığını da belirtti.
İnsan Hakları ve Eğitim İlişkisi
Tekin, konuşmasında eğitim sistemlerinin, dünyadaki insan hakları ihlalleri ve savaşların temel nedenleri arasında olduğunu vurguladı. “Eğitim-öğretim sistemi ile barış içinde bir toplum oluşturmalıyız” dedi.
Dünyadaki Çatışmalara Dikkat
Barış ve insan hakları konularının asla göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Tekin, günümüzde yaşanan çatışmalara da dikkat çekti. Özellikle İsrail’in Filistin’deki eylemleri ve Hindistan-Pakistan arasındaki gerilimi örnek göstererek, bu tür gelişmelerin uluslararası barış için tehdit oluşturduğunu ifade etti.
Son olarak, Tekin, "İyi insan ve barış içerisinde bir dünya için üzerimize düşenleri yerine getirmeliyiz" diyerek eğitimde radikal değişimlerin önemine dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Londra'da yaklaşık 150 ülkeden bakan ve bakan yardımcısı düzeyinde katılımla düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'nun ardından AA'ya ve TRT'ye özel açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İngiltere programı kapsamında dünyanın en büyük eğitim bakanları toplantısı olarak kabul edilen “Dünya Eğitim Forumu”na katılarak konuşma yaptı.