
Gambiya'da Türk Kültürel Diplomasi Günü Kutlaması
Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Gambiya Yönetim Geliştirme Enstitüsü (MDI) tarafından düzenlenen Kültürel Diplomasi Günü’ne katıldı. Etkinlik, bu yıl Yunus Emre Enstitüsü Banjul Türk Kültür Merkezinin açılmasıyla anlam kazandı.
Etkinlikte Yerel Kültürel Zenginlikler Sergilendi
Kültürel Diplomasi Günü, Gambiya’nın farklı etnik gruplarını temsil eden Manjago, Wolof, Sarahule, Mandinka, Serer, Jola, Aku ve Fula topluluklarının geleneksel kıyafetleri, müzikleri ve dansları ile renklendi. Türk standında ise ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve Anadolu mutfağından tatlar sunuldu.
Türk Büyükeçisi Oba'nın Mesajı
Banjul Büyükelçisi Türker Oba, etkinlikte yayınladığı mesajında, “Ülkenin her köşesinden farklı unsurları bir arada görmekten mutluluk duyuyoruz. Kültür, ülkeler arasında farkındalık yaratır ve bilgi edinme isteği uyandırır.” ifadelerini kullandı.
Yunus Emre Enstitüsü’nün Faaliyetleri
Yunus Emre Enstitüsü Banjul Koordinatörü Halil İbrahim Efe, etkinlikte Türk kültürünü tanıtmanın yanı sıra kültürlerarası diyalog ve iletişim kurma amacı taşıdıklarını belirtti. “Türk kahvesinin ve çayının geleneksel değerlerini tanıtarak bu etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Geleneksel Figürler ve gösteriler
Etkinlikte UNESCO tarafından tanınan Mandinka halkına ait Kankurang ve Jola topluluğuna ait Kumpo figürleri, geleneksel törenlerdeki sembolik rolleriyle büyük ilgi gördü. Ayrıca, geleneksel dans gösterileri, halk oyunları ve güreş müsabakaları da katılımcılar tarafından beğenildi.
Kültürel Diplomasi Günü, her yıl MDI tarafından kültürler arası anlayışı teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.
Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Gambiya Yönetim Geliştirme Enstitüsü (MDI) tarafından organize edilen ve bu yıl Yunus Emre Enstitüsü Banjul Türk Kültür Merkezinin açılmasıyla Türkiye’nin de temsil edildiği Kültürel Diplomasi Günü’ne katıldı.