Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'de Kadınların Rolü: Fransız Hemşirenin Anıları

Fransız hemşire İmane Maarifi, Gazze'de kadınların toplumdaki merkezi rolünü ve saygıyı anlatıyor.

Yayın Tarihi: 07.03.2025 12:21
Güncelleme Tarihi: 07.03.2025 12:21

Gazze'de Kadınların Rolü: Fransız Hemşirenin Anıları

Gazze'de Kadınların Onuru ve Rolü

İmane Maarifi, Gazze'de gönüllü hemşirelik yaptığı süre zarfında, Filistin toplumu içerisinde kadınların sahip olduğu önemli rolü derinlemesine gözlemlemiştir. Fransız kökenli hemşire, Gazze'deki deneyimlerini paylaşarak, kadınların toplumda nasıl onurlandırıldığına dikkat çekti.

Gazze'ye Girişim ve Deneyimler

Maarifi, geçen yıl İsrail saldırıları sırasında Han Yunus’ta görev yaparak, peş peşe zorlu koşullar altında insanlara şifa dağıttı. Filistinlilerin kadınlara karşı olan derin saygısını vurgularken, "Bu, Gazze'de beni derinden etkileyen bir şey. Orada kadınları her gün onurlandırıyorlar" dedi.

Kadınların Merkezde Olduğu Bir Toplum

Fransız hemşire, Gazze'ye yaptığı insani yardım ziyaretinde kadınların hayatın merkezinde yer aldığını ve bu durumun kendisi için bir avantaj oluşturduğunu belirtti. Maarifi, "Bu, gerçekten bir avantaj çünkü Filistinlilerin kadınlara saygı duyduğunu ve kadının hayatın merkezinde olduğunu bilmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gıda ve Sağlık Hizmetlerinde Eşitlik

Gazze'deki deneyimlerini paylaşan Maarifi, yemeklerde kadın çalışanlara öncelik tanındığını ifade etti. "Önce bize yemek servis edilirdi, eğer yemek kalırsa erkek meslektaşlarıma servis edilirdi" ifadelerini kullandı.

Annelik İçgüdüsü ve İnsani Kriz

Gazze'deki kadınların çocuklarına olan önceliklerinin önemine de dikkat çeken Maarifi, "Annelik içgüdüsü, insani kriz alanında daha yoğun bir şekilde hissediliyor" dedi. Gazze'deki kadınların hijyenik malzemelere ulaşmada zorluk çektiğini ve her koşulda çocuklarını önceliklendirdiğini dile getirdi.

Kültürel Öğrenmeler

Gazze'de kadınların onurlandırılmasıyla ilgili gözlemlerini paylaşan Maarifi, oranın kültüründen öğrenilmesi gereken birçok şey olduğunu ifade etti. "Gazze'de her gün '8 Mart' gibi. Belki de Batı'da da (Gazzelilerden) öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

Maarifi’nin bu gözlemleri, Gazze'deki kadınların ve annelerin yaşam mücadelesindeki önemi ve onurun ne denli merkezi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gazze'de gönüllü görev yaptığı sırada yaraları saran Fas asıllı Fransız hemşire İmane Maarifi...

Gazze'de gönüllü görev yaptığı sırada yaraları saran Fas asıllı Fransız hemşire İmane Maarifi, Filistinlilerin derin saygı duydukları kadınları hayatın merkezine yerleştirdiklerini belirtti. Müslüman kadın hemşire Maarifi, sağlık alanında çalışmaya nasıl karar verdiğini ve Gazze'de kadınların toplumdaki konumunu AA muhabirine anlattı.