
Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanlarının Faaliyetleri
ABD, Birleşik Krallık ve Güney Kore, Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanlarının, dünya genelinde önemli askeri bilgileri hedef aldığına dair uyarılarda bulundu.
Ortak Açıklama
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) ve Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NIS) tarafından yapılan ortak açıklamada, "Anadriel" veya "APT45" olarak bilinen hacker grubunun hedef listesinde tanklar, denizaltılar, savaş uçakları, füzeler ve radar sistemleri üreten mühendislik firmaları yer almaktadır.
Diğer Hedefler
Ayrıca, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Japonya ve Hindistan'daki endüstri sektörlerini de hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, Andariel'in casusluk faaliyetlerini ABD merkezli sağlık kurumlarına yönelik fidye yazılımı saldırıları ile finanse ettiği ifade edildi. Ödül Teklifi
ABD Adalet Bakanlığı, Kuzey Koreli hacker Rim Jong-hyok hakkında yaptığı açıklamada, fidye yazılımı eylemlerinin ardından 10 milyon dolarlık ödül teklifinde bulundu. Rim'in siber saldırıları, 2 ABD Hava Kuvvetleri üssü, NASA ve Asya-Pasifik bölgesindeki bazı kuruluşlara yöneliktir.
Uluslararası Endişeler
Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore'nin 2022 itibarıyla dijital para hırsızlıklarının arttığını açıklamıştı. Uzmanlar, bu çalınan fonların, Kuzey Kore'nin yaptırım altında olan nükleer ve füze programlarına yönlendirildiğine dikkat çekiyor.