
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TÜİOSB) Üretim Hedefleri
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TÜİOSB) yıl sonunda üretime başlanması planlanıyor. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, bu süreçteki gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.
Proje Aşaması ve Altyapı Çalışmaları
Balta, örnek teşkil eden projelerinin 3 aşamadan oluştuğunu belirtti. Yılsonuna kadar altyapı çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Yatırım büyüklüğünün 1 milyar doları aştığını ifade eden Balta, üretim faaliyetlerinin devreye girmesiyle birlikte yıllık 500 milyon dolar ihracat sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.
Genişleme ve İstihdam Alanları
Balta, bölgenin Endüstri 4.0 standartlarına uygun olarak dizayn edildiğini açıkladı. "Türkiye'nin en hızlı genişleyen OSB'siyiz" diyen Balta, 226 hektar alanda faaliyet gösterdiklerini, 4. etap genişleme planları ile bu alanın 300 hektara çıkmasının planlandığını belirtti.
Sürdürülebilirlik ve İstihdam Hedefleri
TÜİOSB'nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlendiğini vurgulayan Balta, bölgenin Türkiye'nin 'yeşil organize sanayi bölgesi' olma özelliğine sahip olduğunu söyledi. Yatırımcıların tamamının ihracatçı sanayicilerden oluştuğunu ifade etti.
Toplamda 100 fabrikada 10 bin istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirtirken, tanınmış yerli ve yabancı markaların TÜİOSB'de yer almasının kendileri için gurur verici olduğunu dile getirdi.
Gazetecilerle Saha Turu
Sunumun ardından basın mensupları TÜİOSB sahasında devam eden çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TÜİOSB) yıl sonu üretimin başlaması hedefleniyor.
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (TÜİOSB) yıl sonu üretimin başlaması hedefleniyor.