
Ordu'da Sülün Salımı ile Kahverengi Kokarca Mücadelesi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, fındık üretiminde zarara yol açan kahverengi kokarcaya karşı mücadele çerçevesinde Ordu'ya 800 sülün salındı.
Etkinlikte Dikkat Çeken Açıklamalar
Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Sazcılar Mahallesi’nde gerçekleştirilen sülün salım programında, kahverengi kokarcanın bölgedeki fındık üretimine büyük hasar verdiğini belirtti. Kula, "Zararın azaltılması için kimyasal ve biyolojik yöntemler denendi. Bu yöntemlerden biri de sülünlerin doğaya salınması. Bu sayede zararlının popülasyonunu düşüreceğiz. Sonuçlarını dört ay içinde göreceğiz," dedi.
Devam Eden Mücadele ve Yerel Destek
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kokarcaya karşı verilen mücadelede etkin çalışmaların sürdüğünü vurguladı. "Bu yıl yaşanan don olayı nedeniyle fındığın değeri daha da arttı. Üreticilerimiz, kimyasal mücadelenin yanı sıra alternatif yöntemlere de büyük önem veriyor. İnşallah iyi sonuçlar alırız," şeklinde konuştu.
Sülün Yetiştirme ve Araştırmalar
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Koç, kurum bünyesinde iki sülün üretim istasyonu bulunduğunu ve İstanbul Polonezköy'deki istanstan 400 sülünün daha doğaya salınacağını ifade etti. Koç, "Yapılan araştırmalar sülünlerin zararlılara karşı etkili olduğunu gösterdi. Pilot bölge olarak seçilen bu bölgede yapılan bu salım ile biyolojik mücadelenin faydasını göreceğiz," dedi.
DKMP ekipleri, Fatsa’nın yanı sıra Perşembe ve Çamaş ilçelerinde zararlının yoğun olduğu alanlara toplamda 800 sülün saldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Ordu'da fındıkta zarara neden olan kahverengi kokarcayla mücadele kapsamında doğaya 800 sülün bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Ordu'da fındıkta zarara neden olan kahverengi kokarcayla mücadele kapsamında doğaya 800 sülün bırakıldı.