
Ramazan Ayında Sağlık Uyarıları
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, ramazan döneminde acil servislerdeki artan yoğunluğa dikkat çekerek, "Ramazan ayı boyunca iftarda aşırı ve dengesiz besinler tüketilmesi nedeniyle sindirim sorunları ile başvuran hastaların sayısı artıyor." şeklinde konuştu.
Kronik Hastalar için Öneriler
Çakır, özellikle kronik hastalığı bulunanların oruç tutmadan önce doktorlarına danışmalarını önemle belirtti. "Diyabet, tansiyon ve kalp hastaları gibi gruplar iftar sonrası acil servise sıkça başvuruda bulunuyor. Aşırı beslenme, ramazan coşkusunu olumsuz etkiliyor" dedi.
Trafik Kazalarına Dikkat
Ramazan ayının trafik kazalarının artışına da sebep olduğunu kaydeden Çakır, "İftara yetişme telaşı, dikkat dağınıklığına yol açarak kazalara neden oluyor. Oruç saatinde bu tür olayların arttığını gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.
Ruhuna Uygun Bir Ramazan
Prof. Dr. Çakır, ramazanın ruhuna uygun şekilde geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sabır ve bilincin ön planda olduğu bir yaklaşım ile hem sağlık çalışanları hem de toplum sağlığının korunması mümkün olacaktır." dedi. Ayrıca, protein ağırlıklı beslenme ve iftar ile sahur arasında bol su içmenin önemine de dikkat çekti.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, AA muhabirine, açıklama yaptı.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, AA muhabirine, açıklama yaptı.