
Sakarya'da Güneş Enerji Santrali ile Karbon Emisyonu Azalıyor
Sakarya'da şehirlerarası otobüs terminalinin çatısında kurulan Güneş Enerji Santrali, 20 günde 40 ton karbondioksit emisyonunu önledi. Bu önemli adım, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı uygunluğunda gerçekleştirildi.
Proje Hakkında Detaylar
Güneş Enerji Santrali, 11 Haziran tarihi itibarıyla tam kapasiteyle elektrik üretmeye başladı. Projenin günlük üretimi 4,5 megavat-saat olarak belirlendi. 1428 enerji paneli kullanılarak, toplamda 85 megavat-saat elektrik üretildi ve bu süreçte 40 ton karbondioksit salınımı önlendi.
Ayrıca, bu uygulama ile 34 tonluk kömür tasarrufu sağlanırken, 56 ağaçtan elde edilen oksijen doğaya kazandırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar öncülüğünde yürütülen proje, yıllık 4 milyon 500 bin liralık elektrik tasarrufu sağlamayı ve yaklaşık 983 bin kilovat elektrik üretimine ulaşmayı hedefliyor.
Sürdürülebilir Gelecek için Bir Adım
Açıklamalarda, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bu projenin, Sakarya'nın yenilenebilir enerji vizyonunun bir sembolü olduğu vurgulandı. Terminal binasının elektrik ihtiyacının tamamının artık güneş enerjisi ile karşılanacağı ve böylelikle yılda 473,54 ton karbondioksit emisyonunun önüne geçileceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir bir gelecek için tüm projelerine kararlılıkla destek vermeye devam edecektir.
Sakarya'da şehirlerarası otobüs terminalinin çatısında devreye alınan Güneş Enerji Santrali ile 20 günde 40 tonluk karbondioksit emisyonunu önledi.
Sakarya'da şehirlerarası otobüs terminalinin çatısında devreye alınan Güneş Enerji Santrali ile 20 günde 40 tonluk karbondioksit emisyonunu önledi.