Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sultangazi'de Zimem Defteri Geleneği ile Market Borçları Silindi

Sultangazi'de hayırseverler, zimem defteri geleneğiyle market borçlarını ödedi. Yaklaşık 350 bin lira silindi.

Yayın Tarihi: 23.05.2025 16:57
Güncelleme Tarihi: 23.05.2025 16:57

Sultangazi'de Zimem Defteri Geleneği ile Market Borçları Silindi

Sultangazi'de Borçlar Zimem Defteri ile Silindi

Sultangazi'de bir marketteki veresiye defterindeki toplam borç, Osmanlı dönemine dayanan ve ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödemek amacıyla uygulanan "zimem defteri" geleneği sayesinde hayırseverlerin yardımlarıyla silindi.

Market Sahibi Borçlı Ailelerle İlgili Bilgi Verdi

İsmetpaşa Mahallesi'nde hizmet veren marketin sahibi Ertaş Koyuncu, bu süreçte veresiye defterinde yaklaşık 30 ailenin borcunun bulunduğunu bildirdi.

Yardım Derneği Borçları Kapattı

Koyuncu, Kurban Bayramı öncesinde bazı hayırsever vatandaşlar aracılığıyla dar gelirli ailelerin borçlarının silindiğini ifade etti. "Bir hayırsever marketimize alışveriş yapmaya geldiğinde, dükkanımızda bir teyze ile sohbet etti ve veresiye defterinin olup olmadığını sordu. Durumu açıkladıktan sonra yardım derneği devreye girdi ve borçlar kapatıldı," dedi.

Market Girişine İlan Asıldı

Ödenen borçların ardından marketin giriş kısmına, "Veresiye borçlarınız ödenmiştir" yazılı bir ilan asıldı. Koyuncu, borcu silinen müşterilerin markete gelerek dua ettiklerini belirtti.

İhtiyaç Sahiplerine Destek Olmanın Önemi

Koyuncu, "Borcu olanlar arasında yetimler ve maddi durumu kötü olan birçok insan var. Bu nedenle, 'zimem defteri' uygulaması oldukça önemli. Her an herkesin yardıma ihtiyacı olabilir, biz de yarın ne olacağımızı bilemeyiz," diyerek geleneğin yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Sultangazi'de bir marketin veresiye defterindeki yaklaşık 350 bin liralık borç, Osmanlı döneminden...

Sultangazi'de bir marketin veresiye defterindeki yaklaşık 350 bin liralık borç, Osmanlı döneminden gelen ve ihtiyaç sahiplerinin borçlarının ödendiği "zimem defteri" geleneğine göre hayırseverlerin kurduğu bir dernek tarafından silindi.