Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tavşanlı Höyük'te 4 Bin Yıllık Mühür Bulundu

Kütahya'nın Tavşanlı Höyük kazısında, antik döneme ait 4 bin yıllık mühür keşfedildi.

Yayın Tarihi: 17.08.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 17.08.2024 15:30

Tavşanlı Höyük'te 4 Bin Yıllık Mühür Bulundu

Kütahya'da Tarih Fısıldayan Mühür

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde süren arkeolojik kazılarda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde bir mühür gün yüzüne çıkarıldı. Kazı, havadan yapılan çekimlerle "Kütahya'nın kalbi" olarak anılan Tavşanlı Höyük'te devam ediyor.

Önemli Antik Keşifler

Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan liderliğindeki ekip, Koloni Çağı'nın sonlarında meydana gelen saldırılarda tamamen yok olan antik yerleşim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Elde edilen buluntular, bölgenin tarihine ışık tutmakta.

Ekonomik Ağa Katkı

Tavşanlı'daki kazılarda bulunan seramik mühürler, Kültepe ve Acemhöyük gibi Orta Anadolu'nun büyük ticaret merkezleri ile bağlantı olduğunu gösteriyor. Bu bulgular, antik dönemde doğu ile batı arasında alternatif ticaret yollarının varlığını ortaya koyuyor.

Tarih Öncesine Dönüş

Tavşanlı Höyük, 8 bin 100 yıl öncesine uzanan geçmişi ile dikkat çekerken, Tunç Çağı'nda 3 bin 700 yıl önce gerçekleşen bir saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin kalıntılarında, karbonize beyin ve deri kalıntıları gibi önemli buluntulara da rastlanmıştır.

Bu kazılar, bölgenin stratejik konumunu ve ticaret yollarındaki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeolojik kazıda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeolojik kazıda, yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait silindir şeklinde mühür gün ışığına çıkarıldı.