
Yunus Emre Enstitüsü'nden Türkçe ve Kültürel Değerler Konferansı
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Aliy, Eskişehir'deki 'Bu Yolun Ötesi, Yunus'un Türkçesi' konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Bu etkinlik, 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası' çerçevesinde gerçekleştirildi.
Yunus Emre'nin Kültürel Mirası
Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, 'Bilmeyen Ne Bilsin Yunus Emre'nin Hikayesi' adlı tanıtım videosu izletildi. YEE Başkanı Aliy, yaptığı konuşmada, büyük Türk düşünürü ve şair Yunus Emre'nin, dil işçisi ve gönül mimarı olduğunu vurguladı.
Türkçenin Gücü
Aliy, Yunus Emre'nin 13. yüzyılda halk dilinde yazdığı eserlerle, hem dönemiyle hem de gelecekle bağ kurduğunu belirtti. "Bugün bizler de onun izinden giderek Türkçeyi yalnızca öğretmiyor, kültürel ve insani değerlerle birlikte dünyaya sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Barış ve Birlik Teması
Aliy, Yunus Emre'nin Anadolu'daki barışın ve gönül birliğinin sembolü olduğunu ifade etti. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü'nün adının bu değerleri yaymak için bir irade olduğunu belirtti.
İşbirliği Vurgusu
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ise Yunus Emre'nin Anadolu medeniyetindeki önemine dikkat çekti. Adıgüzel, Yunus Emre Enstitüsü ve üniversite olarak daha fazla işbirliği yaparak, Yunus'un felsefesini ve Türkçenin dünyadaki itibarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
İki Önemli Söz
Aliy: "Yunus Emre, Türkçenin özüdür. Sevginin, hikmetin ve insanlık değerlerinin dilidir." Adıgüzel: "Yunus'u, Yunus'un dili Türkçeyi daha fazla konuşulur hale getirmek için güçlü bir adım atmak istiyoruz."
Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesinde "Bu Yolun Ötesi, Yunus'un Türkçesi" adlı konferans verdi.
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesinde "Bu Yolun Ötesi, Yunus'un Türkçesi" adlı konferans verdi.